A csatos tortaformák használata nagyban megkönnyíti a háziasszonyok, akár mindennapi, vagy alkalmi sütési munkálatait a konyában.
Sokféle változatot szerezhetünk be ezekből a fém tortaformákból, melyeknek közös tulajdonságuk, hogy az oldalán található csattal lehet szétnyitni a keret részét, ezáltal az alsó rész leválik a formáról. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén eltávolítsd a tortát a formából anélkül, hogy megsértenéd vagy összetörnéd azt. Valamint a tisztítását is megkönnyíti.
Ezek a formák általában aluminíumból, vagy rozsdamentes acélból készülnek, melyek kiváló hővezetők, így egyenletesen sül meg benne a sütemény.
Formájuk egyre változatosabb, a hagyományos kör alak mellett, már szögletes és szív alakban is be tudjuk szerezni.
A csatos tortaformák használata egyszerű. Belsejét célszerű valamilyen zsiradékkal kikenni, vagy sütőpapírral bélelni, hogy biztosan ne ragadjon bele a masszánk. Ezután önsd bele a tésztát és süsd meg a receptben megadott idő és hőmérséklet szerint.
Amikor a torta elkészült, kicsit hagyd hűlni majd nyisd szét az oldalán található csatot, és emeld ki belőle a kész süteményt.
A csatos tortaformák könnyen használhatók, és minőségi változata hosszú éveken keresztül segítségedre lesz minden alkalommal, akár születésnap, esküvő, vagy bármilyen más alkalomra készítesz tortát!