Leírás
Az Aprósütemény kiszúró rács segítségével sok időt megspórolhatsz, az aprósütemények készítése során!
Ennek a süteménykiszúró rács hatékonyságának egyik titka, hogy rendelkezik egy olyan belső, úgynevezett tészta leválasztó betéttel, amely segít a maradék tésztát a formáról leválasztani.
Egy másik hasznos és praktikus tulajdonsága, az Aprósütemény kiszúró rácsnak, hogy a kiszúrható formák egymástól elegendő távolságra helyezkednek el ahhoz, hogy a kiszúrást egyből a tepsiben végezhessük el. Így a sütés során keletkező térfogatnövekedéshez, elegendő helyük lesz a süteményeknek.
Az Aprósütemény kiszúró rácson összesen 12 különböző forma található, mindegyik formából egyszerre kettő-kettő darab, így egy alkalommal egyszerre 24 darab sütemény tudsz vele kiszúrni.
A formák mérete a következők:
Masni: 4.5x3 cm, Hatszög: 4x4 cm, Téglalap: 3x4 cm, Szív: 3x4 cm, Kör: 4 cm, Ellipszis: 5x2.5 cm, Ovális: 5x3.5 cm, Vékony téglalap: 5x2.5 cm, Háromszög: 4 cm, Négyszög: 4x4 cm, Félhold: 4.8 cmx2 cm, Íves háromszög: 3.5x3.5 cm.
Az Aprósütemény kiszúró rács isztítása kézi vagy gépi mosogatással is történhet. Anyaga müanyag.
Paraméterek
Felhasználás | aprósütemény kiszúrása |
Mérete | 33x22.5 cm |
A formák méretei | a leírásban szerepelnek |
Anyaga | müanyag |
Színe | sárga és fehér |
Csomagolása | papír |
Származása | Kína |
Vélemények
Aprósütemény kiszúró rács használata
Aprósütemény kiszúró rács használata
- Első használat előtt tisztítószeres vízzel mossuk el, majd töröljük szárazra.
- Készítsük elő a tésztánkat, majd nyújtsuk ki a megfelelő vastagságúra.
- Béleljünk ki egy megfelelő méretű tepsit sütőpapírral.
- Az Aprósütemény kiszúró rácsot helyezzük rá, úgy hogy a fehér betét rész felfelé nézzen.
- Tekerjük fel a kinyújtott tésztát a nyújtófára, és a segítségével terítsük a rács felületére.
- Ezt követően néhányszor gurítsuk végig a tésztán a nyújtófán, hogy a kiszúrt kekszek átessenek a lyukakon a tepsibe.
- Vegyük le a rácsot a tepsiről, és a fehér tésztaleválasztó betétről húzzuk le a maradék tésztát.
- Ezeket a folyamatokat addig folytassuk, amíg van a tésztánkból.